Veilig leren lezen

 

Ko heeft praatjes

Woordenschat bij Veilig leren lezen


Met Ko heeft praatjes beschikt u over een schat aan spellen en activiteiten waarmee u de mondelinge taalvaardigheid van uw leerlingen vergroot. Ko heeft praatjes sluit nauw aan bij de methoden Ik & Ko en Veilig leren lezen.
Ko heeft praatjes in een notendop:


Prikkelende uitgave

De methode Veilig leren lezen bevat twaalf kernen met elk een eigen thema. Ko heeft praatjes sluit hier naadloos op aan. Veel van de woorden die kinderen leren met behulp van Veilig leren lezen, komen terug in Ko heeft praatjes. De woorden zijn veelal net even in een andere context geplaatst. Daardoor worden kinderen extra geprikkeld. Door de speelse, interactieve aanpak zorgt u dat de woorden zo goed mogelijk beklijven. Daarnaast biedt Ko heeft praatjes ook tal van nieuwe woorden. De pop Ko speelt een belangrijke rol in Ko heeft praatjes.


Drie uitdagende taalspellen

Ko heeft praatjes bevat de drie taalspellen Bij elkaar!, Raden maar! en Verstoppertje. De woorden die in deze leuke spellen aan bod komen, sluiten naadloos aan bij de stof uit de kernen van Veilig leren lezen. Zo oefenen uw leerlingen spelenderwijs met de woorden die u in die periode met ze behandelt. Bovendien ontwikkelen ze hun sociale en mondelinge vaardigheden tijdens het spelen. Van elk spel vindt u in Ko heeft praatjes vier uitvoeringen. Iedere uitvoering sluit aan bij drie opeenvolgende kernen van de 2e maanversie van Veilig leren lezen.


Bijna zestig leuke activiteiten

Ko heeft praatjes bevat een handleiding met maar liefst 59 verschillende Ko-activiteiten. Bij elke kern uit Veilig leren lezen horen vijf leuke, speelse en prikkelende activiteiten. En activiteit heeft altijd betrekking op het ankerverhaal uit Veilig leren lezen. De andere vier sluiten aan bij het thema of de thema-activiteiten. Werkt u met de eerste maanversie van Veilig leren lezen? Ook u kunt, met behulp van de aanwijzingen in de handleiding, direct aan de slag met Ko heeft praatjes.


 

Bekijk de
materialen