Veilig leren lezen

 

Getuigenissen


Sofie Baten  

Basisschool de Kriebel in Deurne (Antwerpen)

Op basisschool de Kriebel in Deurne (Antwerpen) las vorig jaar in mei ongeveer 60% van de kinderen op AVI M3-niveau. Met Veilig leren lezen kim-versie zit nu al 85% van de kinderen op dat niveau. Juf Sofie Baten van leerjaar 1: "Ik sprong een gat in de lucht bij die resultaten. In Digiregie zie ik nu bij zoveel leerlingen de groene kleur oplichten, waar ik eerst toch veel meer oranje of rood zag. En het zoemend lezen leverde soms hilarische momenten op in de klas."

Imka Bogaert  

Vrije Basisschool De Sprankel in Beervelde

Imka Bogaert van vrije basisschool De Sprankel in Beervelde heeft talloze kinderen leren lezen met de 1ste maanversie van Veilig leren lezen. In schooljaar 2013-2014 stapte de school over naar de 2de maanversie. Daar heeft Imka slechts één schooljaar mee gewerkt, want de school mocht de methode omruilen voor de allernieuwste editie van Veilig leren lezen: de kim-versie. Dit was voor Imka en haar leerlingen een behoorlijke stap, maar ze zou nu niet meer zonder willen.

Carla Vanderhaeghe  

Vrije Basisschool De Lisblomme in Lissewege

Carla Vanderhaeghe staat een jaar of tien voor de klas in het eerste leerjaar van vrije basisschool De Lisblomme in Lissewege (België). Ze heeft veel kinderen het lezen bijgebracht met de 2de maanversie van Veilig leren lezen. Sinds schooljaar 2014-2015 werkt Carla met Veilig leren lezen kim-versie. Het was even wennen aan de nieuwe didactiek, maar ze is met een andere dynamiek gaan lesgeven.

En de kinderen? "Die zie ik een enorme sprong maken in het vlot lezen. Ze stijgen soms wel twee AVI-niveaus."