Veilig leren lezen

 

over aansluitende materialen


Marjolein Simonis  

Over de Speelleesset
'Met de Speelleesset leren ze zoveel meer dan alleen taal en lezen'

Basisschool Trudo in Eindhoven startte dit schooljaar met Veilig leren lezen. Het eerste jaar zit er nu bijna op en de leesresultaten zijn al aanzienlijk verbeterd. Het team is ook enthousiast over de lesmaterialen en de Leerkrachtassistent en Toetssite. En helemaal een aanwinst is de Speelleesset voor kern 2 tot en met 6. Zelfs in kern 12 spelen de kinderen er nog mee.

José van Eeden  

Over de Speelleesset

José van Eeden van basisschool De Molenwiek in Haarlem probeerde de nieuwe Speelleesset uit in haar leerjaar 1. De leerlingen kunnen dankzij de spellen goed oefenen wat ze hebben geleerd, ze leren samenwerken en ze vinden het ook nog eens leuk om te doen.

Mirjam van Lier en Yvonne van Bergen  

Over de Speelleesset

Mirjam van Lier en Yvonne van Bergen van basisschool ’t Schrijverke in Herpen hadden een primeur. Ze mochten als een van de eerste leerkrachten de nieuwe Speelleesset bij Veilig leren lezen uitproberen. 'De leerlingen spelen én lezen: een hele waardevolle combinatie.'

Cisca van der Laan  

Over Ko heeft praatjes

De John F Kennedyschool in Dordrecht werkt in leerjaar 1 met Veilig leren lezen, Ko heeft praatjes én Veilig de wereld in (in Vlaanderen Veilig de wereld rond). Met deze combinatie biedt de school een volledig aanbod van mondelinge taal, woordenschat, lezen en wereldoriëntatie. We vroegen Cisca van der Laan, leerkracht leerjaar 1, naar haar ervaringen.

Krista de Jong  

Over Op bezoek

Op veel scholen gaan de oudste kleuters aan het einde van het schooljaar alvast even wennen in leerjaar 1. Met Op bezoek geeft u die wendag nóg meer inhoud. Krista de Jong van obs West in Capelle a/d IJssel ging er vorig schooljaar al mee aan de slag.

Karolien Heidweiller en Teja van der Zwet  

Over Op bezoek

"De tweede keer dat de kleuters naar leerjaar 1 kwamen, waren ook de kinderen uit leerjaar 1 erbij. De samenwerking tussen de derde kleuterklas en leerjaar 1 vind ik iets heel bijzonders van Op bezoek.'

Yvonne van Bergen  

BS 't Schrijverke in Herpen

'Het wenboekje is een leuk geschenk'