Veilig leren lezen

 

Nieuwe gebruiker


Wij bieden onze softwareproducten online aan, 'in the cloud'.
Om hiermee vlot te kunnen werken, moet aan een aantal basisvoorwaarden voldaan zijn:

  1. Zorg in de eerste plaats voor moderne apparatuur met voldoende capaciteit. Animaties en filmpjes vragen nogal wat reken- en grafische snelheid en geheugen.
  2. Start de applicaties gespreid op, zeker indien u gebruik maakt van draadloos internet. De applicaties worden door onze gebruikers vaak tegelijkertijd gestart. Hierdoor vindt er een ophoping van data plaats in het netwerk en kan de snelheid drastisch dalen.
  3. Vaak is de bandbreedte van de internetverbinding een knelpunt. Als vuistregel kunt u er vanuit gaan dat u per werkstation (pc, tablet, smartphone, .) 1,5 Mbit/s downloadsnelheid en 0,15 Mbit/s uploadsnelheid nodig hebt. Dat betekent dus dat als er 50 werkstations tegelijkertijd gebruikt worden, er een verbinding met ongeveer 75 Mbit/s down- en 7,5 Mbit/s upload nodig is. Verhoog dus, indien nodig, de bandbreedte.


Leerkrachtassistenten

Onze Leerkrachtassistenten zijn ontworpen voor klassikaal gebruik op een digitaal schoolbord. Ze functioneren op bijna alle digitale schoolborden die in de markt voorhanden zijn.De laatste jaren doen meer en meer HD- en 4K-borden hun intrede, met of zonder externe beamer. Enkel de Leerkrachtassistenten van zWISo, ik pen! en Veilig leren lezen 2de maanversie zijn hieraan nog niet optimaal aangepast en gebruiken standaard een lagere resolutie waardoor ze mogelijk niet schermvullend kunnen worden getoond op deze HD- en 4K-borden.


Wij raden u aan hiermee rekening te houden bij de keuze van het digitaal schoolbord en dit vr de aankoop samen met de leverancier te bespreken en indien mogelijk uit te proberen. Wij spreken hierover geen voorkeur uit, maar staan ter beschikking als u hierover vragen heeft.Leerlingsoftware

Al onze online Leerlingsoftware draait in de meest courante browsers. Deze software is bruikbaar op pc en tablet. Google Chromebooks en Linuxtoestellen ondersteunen wij niet officieel.


Momenteel kunnen wij voor tablets een goede werking garanderen op iPad 2 (of recenter) en Samsung Galaxy Note, telkens in combinatie met de Google Chrome browser. Op andere toestellen werkt de software mogelijk ook prima, maar wij raden aan dit goed uit te testen door middel van een gratis proefabonnement. Neem gerust contact met ons op indien u twijfelt aan de bruikbaarheid van een type toestel. Meer details over de systeemvereisten van elke applicatie vindt u terug in de rubriek systeemvereisten.